2014. szeptember 30.

update Ilonka néni módra

a szomszéd néniről már írtam. sokat látott és tapasztalt öreglány. ha elemében van, nagyon jókat tud mesélni. sokszor hangoztatja, hogy ő már se hall, se lát. na, ja ez persze úgy igaz csak, hogy azt hallja meg és azt látja amit akar.
tegnap beszédbe elegyedtünk, amikor hazaértem. kis idő után, annyit mondott nekem:
- maga meg ne hízzon tovább, mert kövér lesz!
- jaj - mondom - ennyire látszik?
- látszik-látszik! csipkedje meg magát reggelente, az jól felpezsdíti a vérkeringését. na, meg persze a mozgás és a torna.

2014. szeptember 23.

nnnnaa

arra jutottam, egy pohár bor után az esti szokásos pisikakiszimatsétánkon, hogy megpróbálom azt, amit eddig talán még soha.... eddig szinte kontroll nélkül éltem, mentem a fejem és a szívem után, tettem a dolgomat, hoztam meg nagy döntéseket, okoztam csalódásokat, örömeket, rontottam el párkapcsolatokat, barátságokat, hogy most változtatok és a fejem ellen megyek... meglásssssuk, hogy a hiba tényleg bennem van, vagy csak szimplán ilyen lapokat kapok...

eladok

anyám és még jó páran basztattak, hogy miért nem adok el ezt-azt a népszerű adok-veszek oldalakon. mondtam, mert nincs kedvem lefotózni, feltölteni, egyeztetni...
na, ma rászántam magam. három terméket sikerült lefotóznom, a képeket emberi módon megszerkeszteni, hogy valóban az legyen a képen, amit el akarok adni, egyértelműen megfogalmazni a tulajdonságait és árat rendelni hozzá. hát mit mondjak, nem fogom ezt minden nap csinálni. 9-től mostanáig (délig) ezzel szarakodtam.
másoknak erre hogyan van ideje? jesszus...

2014. szeptember 18.

bocsi

eltűntem. valahogy nem jöttek a szavak kifele belőlem. többször leültem és néztem szembe az üres lappal, de nem tudtam megtölteni semmivel.
annyi a dolog, a napi teendő, a megfelelés munkában, gyermeknevelésben, magammal szemben, barátokkal szemben, hogy erre már nem maradt erő, szufla... pedig nagyon szeretem és jó ez nekem, hogy írhatok
de majd lassan helyreállnak a dolgok, megszokjuk az újakat, meg magammal is rendbe jövök, mert, hogy inkább ez volt a bajom, tudom. kicsit elvesztem, magamban... de kitalálok ám, aggodalomra semmi ok. érzem már a jó áramlatot, amire felpattanhatok...
testtudatom a  régi, még mindig tízből kilencszer mellényúlok méretileg. de ez így mókás, ahogy van.
a gyerekem nő, mint a gomba. minnyá három. zsúr lesz, készülök. meg az oviba is indulunk, még pár nap...
azért a nyáron, már ha lehet nyárnak nevezni eljutottunk pár helyre. meg aztán majd ősszel talán aktívabbak leszünk kalandilag, utazásilag.
díjat is kaptam. köszi Kriszta. ígérem hamarosan válaszolok is a kérdéseidre, méltó módon, nem kapkodva...
a miutcánkban is zajlik az élet. történt ez-az. és a szőke barátném is tartogat még meglepetéseket.
és ha nem is írtam az elmúlt hetekben, de azért voltak szép és megörökítésre való pillanatok, helyek, érzések. képekben kicsit többet éltem, mint leírt szavakban.
szeretet és béka*... mindenkinek... 

* egy csomag békás gumicukor mindig legyen tartalékba, bármilyen helyzetben életmentő lehet.